Droomritten (2): Lord of the Rings-uitzichten in Nieuw-Zeeland

0
503
Corneel ging naar Nieuw-Zeeland en maakte daar de mooiste buitenritten.

Bijna elke fanatieke buitenruiter heeft wel wat op zijn of haar bucket list staan. Van een trektocht over de Veluwe, tot aan een rit door de bergen in het buitenland. Als je zo’n avontuur dan uiteindelijk meemaakt, wil je het ook delen met anderen, toch? Vandaag vertelt Corneel over de buitenritten die zij in het prachtige Nieuw-Zeeland heeft gemaakt.

Oortjesfoto’s

Paardrijden kan natuurlijk overal, maar hoe kom je dan toch zo in Nieuw-Zeeland terecht? Corneel vertelt dat ze al jarenlang fanatiek zogenaamde oortjesfoto’s maakt vanaf de rug van haar Painthorse merrie Aint She Dainty. Ze ontdekte op Facebook een pagina genaamd ‘As Seen Through Horses’ Ears’ waar paardenliefhebbers over de hele wereld foto’s met elkaar delen.

Al gauw constateerde Corneel dat de mooiste oortjesfoto’s vrijwel altijd uit Nieuw-Zeeland kwamen. Uiteindelijk kwam ze in contact met een aantal ‘Kiwi’s’ waarvan één haar uitnodigde om eens een week te komen paardrijden. ‘Dat liet ik me geen twee keer zeggen!’

Voor een weekje naar Nieuw-Zeeland gaan is wat gek, dus daarom besloot ze er een hele vakantie van te maken. Naast het bezoek aan haar Facebookvriendin ging ze dus ook nog op reis over de beide eilanden, waarbij ze waar mogelijk een buitenrit boekte. Nu kon ze zelf de mooiste oortjesfoto’s gaan maken!

Eenmaal in Nieuw-Zeeland kon Corneel nu zelf práchtige foto’s maken.

Toffe gids

Nadat Corneel meerdere ritten op het Noordereiland had gemaakt, maakte ze de oversteek naar het Zuidereiland. Daar had ze een buitenrit geboekt vlakbij het Abel Tasman National Park. Helaas kreeg ze de avond van te voren het bericht dat de rit niet door kon gaan wegens ziekte. Een flinke teleurstelling, maar gelukkig tipte een behulpzame medewerker van het hostel waar ze verbleef haar op een andere stal.

‘Zo kwam ik bij Marahau Horse Treks terecht’, vertelt Corneel. ‘Mijn gids daar bleek een beetje apart, net als zijn rijkleding. Die bestond namelijk uit een mijnwerkershelm, korte broek, zweedse klompen en een kapotte trui. Rijden kon hij echter wel en hij nam regelmatig mijn telefoon even over zodat hij een foto van mijn paard en mij in het mooie landschap kon maken. Dit werd één van mijn mooiste ritten tijdens deze vakantie.’

Een van de foto’s die Corneels gids van haar maakte.

Op uitnodiging

De laatste rit die Corneel tijdens haar vakantie maakte was er ook weer één via de Facebookgroep. Een van de leden van die groep wist dat ze in de buurt was en nodigde haar uit voor een strandritje op haar paard Copper.

‘Het uit de wei halen van de paarden was al een uitdaging op zich. De weide bestond voor zo’n tweederde deel uit supersteile hellingen’, vertelt Corneel. Dat zijn we in Nederland natuurlijk niet gewend..

Een van de laatste oortjesfoto’s die Corneel in Nieuw-Zeeland maakte.

Nieuw-Zeeland heeft het hart van Corneel gewonnen. Dit jaar zit een reis die kant op er niet in, maar ze vertelt graag in 2020 terug te keren voor nog veel meer mooie buitenritten. ‘Als het kon, en als ik Dainty mee zou kunnen nemen, zou ik er zo gaan wonen’, besluit ze.

Zelf insturen

Ook een mooie rit gemaakt? Stuur je verhaal in via info@buitenruiters.nl of benader ons via Facebook.

Bron: Buitenruiters, overname enkel toegestaan na schriftelijke toestemming.
Foto’s: Privébezit