Een echt avontuur: met twee pony’s door de Schotse Hooglanden

0
481
Emma trok met haar pony's Hector en Hewie door de Schotse Hooglanden.

Je hebt avontuur en je hebt AVONTUUR. De Britse ‘beroepsavonturier’ en paardentrainster Emma Massingale ging voor dat laatste. Zij nam in 2016 haar Highland Pony’s Hector en Hewie mee terug naar hun roots en trok dwars door de Schotse Hooglanden met ze. Dat op zich is met een goed getraind paard al een uitdaging, maar de pony’s die Emma mee nam waren daarvoor nog niet eens veel in de hand geweest.

Emma hield een videodagboek bij van haar tocht en laat weten dat ze wilde ontdekken wat er zou gebeuren met de band tussen haar en haar pony’s. ‘Zou ik twee paarden kunnen leiden, op ze kunnen rijden en ze uiteindelijk los met mij mee laten lopen?’ waren vragen die zij zichzelf stelde. ‘Alle stappen die we tijdens deze reis namen waren onbekend. Als ik ze kwijt zou raken tijdens de tocht, zouden ze kilometers zonder mij kunnen afleggen.’

Tijdens de tocht was Emma op zichzelf, haar pony’s en haar hond Tati aangewezen. Ze kampeerde elke nacht, filmde zichzelf en droeg haar volledige uitrusting zelf. Het werd een heel avontuur, waar ze uiteindelijk een film van 30 minuten van maakte. Sinds een week staat deze film op YouTube, waar hij al veel bekeken is. Kijk je ook?

Bron: Youtube / Buitenruiters
Foto: Screenshot uit video