Gemeente in gesprek met paardenhouders wegens mest op straat

0
1651
Archiefbeeld mest.

Een aantal buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente Veere gaat in gesprek met manegehouders over de overlast door paarden. Ook gaat de gemeente ruiters op voet- en fietspaden voortaan na een waarschuwing bekeuren, dat bericht Nu.nl.

‘Grootste kleine ergernis’

Het gemeentebestuur is niet te spreken over de paardenmest die achterblijft op voet- en fietspaden. ‘Paarden horen op de rijbaan of op het routenetwerk voor paarden’, benadrukt het bestuur.

In 2015 werd er een enquête gehouden onder de inwoners van de gemeente Veere. Daaruit bleek dat paardenmest op straat de ‘grootste kleine ergernis’ van de inwoners is. In een reactie op deze uitkomst heeft de gemeente toentertijd gezegd dat het moeilijk is om er iets tegen te doen, omdat ze de ruiters pas willen aanspreken als hun paard daadwerkelijk mest.

Voorlichting niet geholpen

Twee jaar geleden heeft de gemeente Veere al eens gesproken met de manegehouders. De gemeente hoopte dat zij via voorlichting en posters de overlast zouden kunnen terugdringen. Ook vroegen ze de ondernemers mest in de omgeving van hun manege op te ruimen. ‘Het heeft niet geholpen’, zegt het gemeentebestuur nu. ‘Er is zelfs sprake van een toename van de overlast.’

Uit een rondgang van Nu.nl blijkt dat er zeker in de buurt van maneges veel paardenmest op straat ligt. De eigenaren ruimen het op een enkele uitzondering na niet op.

Bron: Nu.nl
Foto: Buitenruiters