Gemeenten in Zuid-Holland willen er 100 kilometer ruiterpad bij

0
185
Archiefbeeld buitenrit.

Er moet nog zeker 105 kilometer aan ruiterpaden bijkomen in Westland, Midden-Delfland en Maassluis. Dat is de wens van de gemeenten en organisaties in die gebieden, valt te lezen op WOS.nl. Die website heeft het zogenaamde Ruiter- en menpadenplan dat voorligt bij de provincie Zuid-Holland ingezien.

Begin gemaakt

De afgelopen jaren is een begin gemaakt met de aanleg van diverse ruiterpaden in deze regio. Zo werd in maart vorig jaar het eerste Westlandse pad geopend. Ook kwam er afgelopen september in Midden-Delfland nog 19 kilometer aan ruiterpad bij.

Het huidige aantal ruiterpaden is echter nog niet genoeg. Daarom werd in 2017 door de provinciale staten al een motie aangenomen om de uitrijmogelijkheden in het buitengebied te verbeteren. De provincie Zuid-Holland is inmiddels druk bezig met de uitwerking daarvan.

Wensen ingetekend

De afgelopen periode konden vertegenwoordigers in de regio hun wensen intekenen op een kaart. In Westland wordt gevraagd om ruim 65 kilometer extra ruiterpaden, in Midden-Delfland 28,7 kilometer en in Maassluis zo’n 6 kilometer. Deze ambities zijn echter nog niet getoetst op uitvoerbaarheid en toestemming van de grondeigenaren.

Kosten

De verwachte aanlegkosten van deze ruiterroutes zijn al wel berekend. In totaal zal dat gaan om een kleine 4,5 miljoen euro. Gedeputeerde Staten wil een besluit over de financiering hiervan overlaten aan het nieuwe college, dat aantreedt na de verkiezingen in maart.

Bron: WOS.nl
Foto: Wikimedia / Ronald Saunders