Hond die paard zee in joeg mag daar niet meer loslopen

0
194

De eigenaar van een loslopende hond die een paard de zee in joeg kan vervolgd worden als het dier nogmaals losloopt in het gebied waar het incident plaatsvond, zo bericht Horse & Hound. De man – wiens Hongaarse Vizsla een paard opjoeg – werd door de politie getraceerd en heeft vrijwillig een verklaring getekend waarin hij aangeeft zijn hond aangelijnd te houden.

Ontsnapte hond

Tracey Berryman – de eigenaresse van het opgejaagde paard – was op 7 januari met haar nicht en haar merrie Spring op het strand. De betreffende hond ontsnapte aan zijn eigenaar en rende achter Spring aan, waardoor haar amazone – de nicht van Tracey – ten val kwam.

‘Ik voelde me zo hulpeloos toen ik zag hoe Spring de zee ingejaagd werd’, verklaarde Tracey. Naar mijn idee stond die man toe dat zijn dier mijn paard opjoeg, waardoor deze situatie ontstond. Als Spring niet was gestopt toen ze in het water terecht kwam en de hond zijn interesse in haar niet was verloren, had dit veel slechter kunnen aflopen.’

Mogelijke vervolging

Hoewel ze dacht dat het niks zou uithalen, belde Tracey toch met de politie om het incident te melden. ‘Ik dacht dat ze hier niks mee zouden kunnen, want honden zitten nou eenmaal wel vaker achter paarden aan. Echter, omdat de man weigerde hem terug te roepen, besloot ik toch maar te bellen. De agenten zijn echt extreem behulpzaam geweest en belden me een dag na het incident weer op.’

Toen de eigenaar van de hond getraceerd was, werd Tracey ook door de politie op de hoogte gebracht. De man werd gevraagd om de verklaring te tekenen en ook amazone Milly moest aangeven dat ze tevreden was met deze oplossing. Als wordt geconstateerd dat de hond wederom losloopt in het gebied om en nabij het strand, kan de eigenaar worden vervolgd.

Bron: Horse & Hound
Foto: Unsplash / Alberto de Quevedo