Britse hulpdiensten redden vastgezogen paard *video*

0
69
Het paard zat tot aan zijn buik vast in de modder.

Twee jonge Britse ruiters beleefden afgelopen weekend een paar angstige momenten op het strand van Moreton. Hun paarden kwamen vast te zitten in dikke modder en konden er niet zelfstandig meer uitkomen. Hulpdiensten – waaronder de kustwacht, politie en brandweer – kwamen massaal ter plaatse om de dieren te bevrijden.

Graven

De ruiters en één van de paarden werden al snel na aankomst van de hulpdiensten uit hun benarde positie bevrijd. Het uitgraven van het tweede paard bleek een lastigere klus en duurde uiteindelijk maar liefst vier uur. Er kwam zelfs een team met een hovercraft ter plaatse dat probeerde met water de modder wat te verdunnen zodat het paard gemakkelijker los kon komen. Hun uitrusting bleek echter geen partij voor de dikke modder. Daarom zat er niks anders op dan graven, waarbij de hulpdiensten centimeter voor centimeter vooruitgang boekten. 

Herenigd

Toen het dier los was kwam het met een beetje aanmoediging zelf in de benen, maar kwam vervolgens direct weer vast te zitten. Met behulp van matten werd er een stevigere ondergrond voor het dier gecreëerd, zodat het dier met zijn jonge baasje herenigd kon worden.

Met een trailer werd het dier na een medische controle naar huis gebracht. Ook de ruiters werden gecontroleerd door aanwezig ambulancepersoneel, waarna ze met hun ouders mee naar huis konden.

Bron: BBC
Foto: Screenshot