KNHS lanceert platform voor buitenrijden en ruitertoerisme

0
91
Elk jaar worden er in ons land 17 miljoen buitenritten gemaakt.

De KNHS bericht vandaag het nieuwe platform Buitenrijden.nl te hebben gelanceerd. Deze website is bedoeld voor iedereen die graag een buitenrit maakt, met of zonder eigen paard.

Informatie over paden en routes

Alle officiële ruiter- en menpaden van Staatsbosbeheer komen samen op de website. Daarnaast wordt er met Natuurmonumenten gewerkt aan de digitalisering van al hun paden, zodat die binnenkort ook op de website terug te vinden zijn.

Routes worden verzameld en nagereden voordat ze op de website worden opgenomen. Volgens de KNHS is dat uniek en nog nooit eerder gedaan. Het is de bedoeling dat er steeds meer informatie over de paden en routes wordt vermeld. Denk hierbij aan obstakels die je op de route kunt tegenkomen, maar ook informatie over de ondergrond.

Ruitertoerisme

Ook aan de ruiters zonder eigen paard is gedacht. FNRS-maneges waar een buitenrit gemaakt kan worden staan namelijk ook op de website.

Daarnaast is er een onderdeel voor ruitertoerisme ingericht. Accommodaties kunnen zich hier aansluiten bij het label ‘Paarden Welkom’, wat inhoudt dat er passende voorzieningen voor ruiter en paard zijn, de accommocatie goed is en er goed gegeten kan worden. Op dit moment bevindt ‘Paarden Welkom’ zich nog in een pilotfase.

Bron: KNHS
Foto: Wikimedia / Nohemen