Met honderden Friese paarden over het strand *video*

0
457
Screenshot uit video van strandrit 2016.

Op zaterdag 12 oktober aanstaande vindt de vierde editie van de ‘Strandrit Friese Paarden’ plaats. Op deze dag komen ruiters samen om hun liefde voor het Friese paard te delen. En hoe doe je dat nou beter dan met een massale buitenrit?

450 Friese paarden

Elke drie jaar wordt deze ‘megastrandrit’ door een paar fanatieke mensen georganiseerd. Na geslaagde edities in 2010, 2013 en 2016 verwachten zij dat er dit jaar maar liefst 450 Friese paarden over het strand van Callantsoog zullen stappen.

Dat de rit inmiddels een fenomeen op zich is blijkt wel uit de grote belangstelling voor het evenement. De organisatie verwacht niet alleen deelnemers uit Nederland, ook uit België, Denemarken, Duitsland, Zwitserland en de Verenigde Staten reizen ruiters af om mee te rijden.

Veiligheid

Om de veiligheid van ruiters en paarden te waarborgen zit een flinke galop over het strand er niet in. In de groep wordt namelijk alleen gestapt en gedraafd. Ruiters die toch graag even ‘los’ willen gaan, kunnen dit op eigen gelegenheid na afloop van de gezamenlijke rit doen.

Bron: Strandrit Friese Paarden / Buitenruiters
Foto: Screenshot uit video