N35 ‘nagenoeg onneembare hindernis’ voor Stal ’t Reelaer

0
222
Archiefbeeld waarschuwingsbord.

De ruiters van Stal ’t Reelaer zijn er mooi klaar mee. Ze kunnen namelijk prachtige buitenritten maken tussen Deventer en Dalfsen, maar om daar te komen moeten ze de N35 oversteken en dat is een gevaarlijke onderneming. Er is de laatste jaren al veel gepraat over een oplossing, maar een veilige oversteek is er nog niet, bericht De Stentor.

Opstellen en wachten

Een nagenoeg onneembare hindernis noemt Eline van Stal ’t Reelaer de oversteek van de N35. De manege zit opgesloten tussen Landgoed ’t Reelaer en de provinciale weg. Als de ruiters een buitenrit willen maken, kunnen ze dus niet anders dan de N35 oversteken. Maar hoe doe je dat? Met passen en meter. Eline vertelt dat ze een tijdstip uitkiest buiten de spits om en dat de ruiter zich opstellen om over te steken. En dan is het wachten… Zodra er een gat in het verkeer ontstaat dat groot genoeg is om de groep te laten oversteken, stappen er twee mensen met hesjes de weg op om het verkeer tegen te houden. Op die manier kunnen de ruiters en paarden oversteken en hun weg vervolgen via de ruiterpaden. ‘Het is enorm lastig’, vertelt Eline.

Oplossingen

De afgelopen jaren zijn er verschillende oplossingen voor het probleem besproken. Zo is er gepraat over een zogenaamde bajonetoversteek, een paardentunnel, een paardenstoplicht en een parallelweg. Maar een oplossing? Die ligt er voorlopig nog niet.

Lees hier het hele artikel, inclusief beeldmateriaal.

Bron: De Stentor
Foto: Kolforn op Wikimedia Commons / CC BY-SA / Bijgesneden om passend te maken