NHRP reikt eerste kwaliteitskeurmerk uit

0
296
Archieffoto ruiterroute.

Afgelopen vrijdag heeft het Nederlands Hippisch Recreatie Platform (NHRP) voor het eerst het kwaliteitskeurmerk uitgegeven aan een hippische routestructuur in Nederland. Volgens het NHRP is een dergelijk keurmerk nodig omdat bij de inrichting van routestructuren nog onvoldoende wordt gekeken naar veiligheid, overzichtelijkheid en uniformiteit.

Winterswijk en Aalten

De eer van het ontvangen van het eerste keurmerk was voor het knooppuntennetwerk Winterswijk en Aalten. Dit netwerk omvat 230 kilometers aan ruiterpaden en kenmerkt zich door de genummerde knooppunten. Aan de hand hiervan kunnen ruiters en menners eenvoudig hun positie bepalen.

Op de website Ruiteren & Mennen is bovendien een routeplanner te vinden, waarmee de recreanten hun route kunnen uitzetten. Met behulp van de knooppuntnummers of een GPS kunnen ze vervolgens gaan rijden in het gebied.

Vrijwilligers

Diverse lokale men- en ruiterverenigingen waaronder De Koetsiers Aalten Dinxperlo en Stichting Ruiter en Koetsier Winterswijk hebben zich geheel vrijwillig voor het realiseren van dit knooppuntennetwerk ingezet. Daarnaast boden de provincie Gelderland en de gemeenten Aalten en Winterswijk financiële ondersteuning.

Bron: Persbericht NHRP
Foto: Wikimedia / Riley