Nieuwe ruiterroute in Diemerpolder

0
525
Archiefbeeld buitenrit.

Groengebied Amstelland is gestart met de aanleg van een nieuwe ruiterroute in het recreatiegebied Diemerpolder, dat bericht Diemernieuws. De route moet een veilige verbinding vormen tussen manege De Eenhoorn in Diemen en het Diemerbos.

Veiligheid

Olaf Olmer spreekt namens Vereniging Manege De Eenhoorn zijn enthousiasme uit. ‘Voor de ruiters die vanaf de manege de recreatiegebieden willen bezoeken, is het nu bijna onmogelijk om deze veilig te bereiken. Altijd moet langs drukke wegen worden gereden, wat voor de ruiters, vaak kinderen, niet veilig is. Daarom zijn wij erg blij met de aanleg van de nieuwe ruiterroute.’

Om een betere verbinding tussen de manege en de Diemerpolder tot stand te brengen wordt een ruiterpad langs het water van De Diem aangelegd. Dit ruiterpad gaat onder de bruggen van de A1 en de Diemerpolderweg door. Vervolgens loopt de nieuwe ruiterroute verder door het recreatiegebied Diemerpolder. Op die manier kan het het fietspad langs het Amsterdam-Rijnkanaal worden bereikt. Door langs dit fietspad te rijden kunnen de ruiters naar het Diemerbos.

Samen kosten dragen

De aanleg wordt gefinancierd met subsidie van de provincie Noord-Holland en een bijdrage van Groengebied Amstelland. Door Rijkswaterstaat en de gemeente Diemen wordt medewerking verleend. Daarnaast draagt vereniging Manege De Eenhoorn bij aan de onderhoudskosten van de nieuwe ruiterroute.

De verwachting is dat de route vanaf eind oktober in gebruik genomen kan worden.

Bron: Diemernieuws
Foto: Wendy Koekoek voor Buitenruiters