Oproep aan ruiters: Kom niet op rolstoelpad Leersumse veld

0
295
Archiefbeeld verbodsbord.

Op de Utrechtse Heuvelrug is dit voorjaar een speciaal pad aangelegd voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het 3,5 kilometer lange rolstoelpad ligt bij Leersum, langs het Leersumse Veld en is aangelegd omdat iedereen – mobiel of minder mobiel – moet kunnen genieten van de natuur.

Rolstoelpad beschadigd

Afgelopen weekend is het rolstoelpad helaas beschadigd, zo valt te lezen op de Facebookpagina Ruiteren & Mennen Utrechtse Heuvelrug. De beschadigingen aan het (verharde) pad zijn toegebracht door paarden.

Ruiteren & Mennen verzoekt daarom alle paardenliefhebbers die in het gebied rijden dringend om niet over dit pad te rijden. Doordat het pad beschadigd raakt, wordt het moeilijk begaanbaar voor mensen in een rolstoel.

Geen reclame

‘Deze mensen kunnen bijna nergens heen. Dit pad is speciaal voor hun gemaakt en de paarden hebben voldoende paden’, stelt de schrijver van de Facebookpost.

De oproep kan op bijval rekenen. ‘Blijf op de ruiter- en menroutes, dit is geen reclame voor de paardensport’, wordt er opgemerkt.

Bron: Buitenruiters / Ruiteren & Mennen