Pilot slechtweerregeling Zuiderstrand geen succes

0
182
Archiefbeeld strandrit

De zogenaamde slechtweerregeling die door de gemeente als pilot was ingesteld voor een deel van het Zuiderstrand bij Den Haag krijgt geen vervolg, dat bericht Dagblad 070.

Uit een brief aan de raad blijkt dat de slechtweerregeling bijna geen extra bezoekers op het strand oplevert. Deze regeling hield in dat honden en paarden tussen 1 mei en 1 oktober toch het strand op mochten, mits het niet warmer dan 18 graden was.

Onduidelijkheid

Volgens het college was er bij inwoners van Den Haag veel onduidelijkheid over de slechtweerrregeling, ondanks dat er veel ruchtbaarheid aan was gegeven. Zo bleek bij de evaluatie dat het voor veel mensen niet duidelijk was wanneer honden en paarden toegestaan waren op het strand en voor welke locatie dat dan gold.

Geen vervolg

De regeling gold uiteindelijk slechts voor 14 dagen. Het college is niet voornemens om een vervolg te geven aan de regeling, met name omdat de regeling een relatief grote (handhavings) inzet vergt. Ook kunnen voor- en tegenstanders van de slechtweerregeling het niet met elkaar eens worden.

Bron: Dagblad 070
Foto: Buitenruiters