Rijden op voet- of fietspad? 55 euro!

0
429
Archiefbeeld 'verboden voor ruiters'.

Aankomende zomer kunnen ruiters die in de gemeente Veere op fiets- of voetpaden rijden een boete krijgen. Deze maatregel moet leiden tot minder mestoverlast, dat bericht Omroep Zeeland. De KNHS laat weten de maatregel te betreuren en wil in overleg met de gemeente. Tegelijkertijd geeft de bond aan dat het wel belangrijk is dat ruiters de mest netjes opruimen.

55 euro

Vorig jaar was er in de gemeente Veere ook al veel te doen over mestoverlast. Toen werd de maatregel al aangekondigd en werd er aangegeven dat buitengewoon opsporingsambtenaren in gesprek zouden gaan met stalhouders.

Inmiddels is dus bekend dat er daadwerkelijk gehandhaafd gaat worden tegen ruiters die op het fiets- of voetpad rijden. De boete voor het niet rijden op een ruiterpad gaat 55 euro kosten, hier komen nog administratiekosten bovenop.

‘Niet de weg op’

De gemeente Veere benadrukt overigens dat het om maatwerk zal gaan. Tegelijkertijd wil ze geen ruiters de weg op sturen, want dat zou onveilig voor paard en ruiter zijn. Petra Broeksema, voorzitter van de KNHS-afdeling Zeeland, beaamt dat.

‘Er wordt soms hard gereden en je paard blijft een vluchtdier. Veiligheid staat voorop, dus kies je soms toch voor een fietspad. Maar ruim dan wel altijd de poep op, het is een kleine moeite om de drollen aan de kant te schuiven.’

Andere opties

Broeksema laat namens de KNHS weten dat zij hoopt dat de gemeente niet daadwerkelijk boetes gaat geven. ‘We willen met de gemeente in overleg om te kijken of we tot een andere oplossing kunnen komen. Misschien zijn er nog andere opties.’

Bron: Omroep Zeeland / Buitenruiters
Foto: Buitenruiters