Routenetwerk ‘Paardrijden over de grens’ stap dichterbij

0
252
Archiefbeeld buitenrit.

Voor de aanleg van een netwerk van ruiterroutes in de grensstreek van Limburg is een euregionale subsidie van 25.000 euro toegekend. Op die manier komt de uitvoering van het project ‘Paardrijden over de grens’ weer een stap dichterbij, bericht De Limburger.

Ruiterroutes verbinden

Aan de Nederlandse kant van het gebied tussen Venlo en Echt-Susteren bevindt zich al een goed ruiterroutenetwerk. Waar wandel- en fietsroutes aan weerszijden van de grens veelal wel met elkaar zijn verknoopt, is dat bij ruiterpaden nog niet het geval. Daar stoppen de ruiterroutes bij de grens.

Om het ruiterroutenetwerk uit te breiden naar Duitsland is het project ‘Paardrijden over de grens’ gestart. Eerst moet worden onderzocht welke wegen en paden geschikt en veilig zijn om over te rijden. Ook wordt uitgezocht waar ruiterpaden met elkaar verbonden kunnen worden en welke (veterinaire) regels grensoverschrijdend paardrijden bemoeilijken.

Plan in 2021

De projectpartners, waaronder meerdere gemeenten aan beide zijden van de grens, gaan zich hierover buigen. Het streven is om in mei 2021 een plan voor de uitbreiding van het ruiterroutenetwerk klaar te hebben. De door Euregio Rijn-Maas-Noord verstrekte subsidie dekt de helft van de kosten.

Bron: De Limburger
Foto: Wendy Koekoek voor Buitenruiters