Ruiter- en menpadennetwerk in Drentsche Aa-gebied geopend

0
516
Archiefbeeld buitenrit.

Het natuurgebied Drentsche Aa is een netwerk van ruiter- en menpaden rijker, dat bericht RTV Drenthe. Met de ingebruikname van een ruitervoorde – een doorwaadbare plek in een rivier – vlakbij Schipborg is het netwerk nu officieel in gebruik genomen.

Laatste puzzelstukje

Ruiters en menners konden al enige tijd gebruikmaken van de paden, maar nu is ook het laatste gedeelte officieel toegankelijk. De ruitervoorde die sinds deze week in gebruik is, was daarvoor het laatste puzzelstukje.

Zestien kilometer

De Drentsche Aa-route is zestien kilometer lang en start in beide richtingen in Anloo. Ruiters en menners kunnen een korte ronde maken via Schipborg of Eext terug naar Anloo, of een grote ronde langs alle drie de dorpen. Daarnaast sluit de route aan op de lange Hondsrug Trail, van Tynaarlo naar Coevorden.

De route bestaat niet alleen uit speciaal voor ruiters bestemde paden. Behalve de ruitervoorde zijn er op de route meer faciliteiten geplaatst. Er zijn speciale ruiterpoorten en hekwerken geplaatst en informatiepanelen neergezet.

Bron: RTV Drenthe
Foto: Wendy Koekoek voor Buitenruiters