Ruiterpad ten noorden van Rheden vervalt

0
295
ruiterpad
Archiefbeeld ruiterpad

Het ruiterpad ten noorden van Rheden komt te vervallen en wordt omgeleid, bericht Ruiteren en Mennen. Menners moesten al gebruik maken van de omleiding via de verharde weg, voor ruiters komt er nu ook een tijdelijke omleiding.

Terrein afgesloten

Natuurmonumenten NP Veluwezoom heeft aangegeven dat het terrein van de vroegere manege Midden-Heuven, die in juli dit jaar opgeheven werd, is afgesloten en niet meer toegankelijk voor ruiters. De reden hiervan is dat het terrein op termijn zal worden herbestemd en er onderzoeken worden gedaan. Volgens natuurmonumenten komt er een omleidingsroute voor ruiters die aangeduid zal worden met ruiterpadpaaltjes. Ook wordt er aan beide kanten van het terrein informatie opgehangen.

Niet ideaal

Natuurmonumenten laat daarnaast weten dat zij begrijpt dat dit voor ruiters geen ideale situatie is, maar dat er geen andere mogelijkheden voor een omleiding zijn. Zij roept ruiters daarom ook op om goed op het verkeer te letten op de omleidingsroute. De verwachting is dat, hoewel de omleiding tijdelijk is, er langere tijd gebruik van gemaakt zal moeten worden.

Klik hier voor een kaart waarop de omleiding is aangeduid.

Bron: Ruiteren en Mennen
Foto: Buitenruiters