Ruiters willen veilige oversteekplaats na dodelijk ongeval

0
353

Ruiters in het Britse Dewsbury roepen de autoriteiten op om een veiligere oversteekplaats nabij het Northern Riding Centre te maken. Op die plaats kwam vorige week een man om bij een verkeersongeluk.

Gevaarlijke situatie

De ruiters waarschuwen de lokale overheid al tijden dat er te hard gereden wordt nabij het kruispunt waar recreanten de weg oversteken om de natuur in te kunnen. Bovendien wordt er aan de betreffende straat doorgaans dubbel geparkeerd, waardoor er midden op de weg gereden wordt.

Siddiq Birader, een van de ruiters van het Northern Riding Centre, vertelt: ‘Ik zie de auto’s er vaak te hard rijden. Het zijn niet alleen ruiters die hier moeten oversteken, maar er zijn ook veel fietsers, wandelaars en ouders met jonge kinderen die gebruikmaken van dit oversteekpunt.’

Zebrapad of borden

De ruiter heeft een campagne gestart omdat hij zich zorgen maakt over de veiligheid op het kruispunt. ‘Het zou mooi zijn als er een duidelijk zichtbare oversteekplaats voor ruiters, wandelaars en fietsers zou komen’, legt hij uit.

‘Als ze geen zebrapad willen aanleggen, dan zouden we graag zien dat de maximaal toegestane snelheid wordt verlaagd en dat er waarschuwingsborden geplaatst worden. Hoeveel doden moeten er vallen voordat er iets aan gedaan wordt?’

Meerdere ongelukken

Neil Wray vertelt aan Horse & Hound dat in de dertig jaar dat de manege bestaat, er veel is veranderd. Waar de manege eerst zeer rustig gelegen was, is het er nu volgebouwd en druk. ‘En toch hebben de autoriteiten er vrij weinig aan gedaan om ervoor te zorgen dat het voor recreanten veilig is om deze steeds drukker wordende weg over te steken’, verduidelijkt hij.

‘Dit deel van de Thornhill Road staat bekend om de vele ongelukken die er gebeuren. Er zijn al meerdere mensen overleden hier, vorige week nog vlakbij onze oprit,’ vertelt Wray.

Op 11 mei jongstleden ontving hij een brief van de raad van Kirklee dat ze geen extra maatregelen nemen om de weg veiliger te maken. Een woordvoerder van de raad zegt nu dat ze naar aanleiding van het fatale ongeval samenwerken met de politie om te kijken of er actie ondernomen moet worden.

Bron: Horse & Hound
Foto: Unsplash / Kumoma Lab