Sabotage maakt Ride & Run Eext niet minder geslaagd

0
363
Archiefbeeld opgezadeld paard.

Gisteren vond de eerste editie van de Ride & Run Eext plaats. Maar liefst 55 teams –  bestaande uit een paard, ruiter en hardloper – waagden zich aan een tocht van 5, 10 of 15 kilometer. Het was een geslaagde dag en volgens de organisator en deelnemers voor herhaling vatbaar, ondanks dat het parcours gesaboteerd bleek.

Bordjes weg

Dat er iemand aan de routebordjes had gezeten, werd al snel duidelijk. De eerste teams hadden namelijk moeite om hun weg te vinden, doordat de bordjes waren verwijderd. ‘Toen we de sabotage ontdekten hebben we alles stilgelegd en daardoor waren we een kwartiertje achter op schema. Maar daarna verliep alles prima’, vertelde de initatiefneemster van de Ride & Run aan RTVDrenthe.

Om bij een volgende editie sabotage tegen te gaan, is besloten het parcours dan pas in de ochtend van het evenement uit te zetten. Ook zal de organisatie de bordjes anders vast gaan zetten zodat ze moeilijker los te krijgen zijn.

Enthousiaste deelnemers

Sabotage of niet, de deelnemers waren enthousiast. Hoewel de deelnemers die in de middag startten een nat pak haalden en het parcours door de lopers als ‘pittig’ en ‘zwaar’ werd omschreven, vertelden ze dat het vooral een heel mooie route was.

Bron: RTVDrenthe
Foto: Wendy Koekoek voor Buitenruiters