TREC Online: training volgen op afstand

0
243
TREC-ruiters kunnen hun trainingen thuis nu laten filmen en laten beoordelen door internationale juryleden.

Door de uitbraak van Covid-19 ligt het openbare leven grotendeels stil. Dat geldt in veel gevallen ook voor de paardensport. Wedstrijden gaan niet door, net als groepslessen en andere activiteiten waarbij paardensporters samenkomen. Pensionstallen hebben ook maatregelen genomen, om te zorgen dat er niet teveel ruiters tegelijk aanwezig zijn.

Trainen op afstand

In deze tijd is het wel fijn om met je paard bezig te blijven, gewoon om even je zinnen te verzetten. Daarnaast is deze wedstrijdloze periode misschien juist een kans om thuis nog even de puntjes op de i te zetten. Verschillende hippische organisaties zijn hierop ingesprongen. Zo kun je inmiddels dressuurproeven laten filmen en zo deelnemen aan een online competitie, maar ook TREC-organisatoren hebben de handen ineen geslagen.

Sinds gisteren is de website van TREC Online in de lucht. De initiatiefnemers bieden doorgewinterde TREC-ruiters de kans om hun training te laten beoordelen door internationale juryleden. Maar ook voor ruiters die gewoon eens iets anders willen proberen met hun paard is er ruimte.

Training filmen

Als deelnemer zorg je ervoor dat het deel van de training waar je feedback op wilt gefilmd wordt. Denk hierbij om de maatregelen en probeer bij voorkeur jezelf te filmen door bijvoorbeeld je telefoon op de bakrand te plaatsen. Het filmpje stuur je op en binnen een week heb je de feedback van de juryleden in je mailbox. Zo kun je hun tips & tricks weer meenemen in je volgende training, hartstikke handig!

Meer over TREC

Is TREC helemaal nieuw voor je, maar wil je het wel eens een kans geven? Lees hier dan meer over deze discipline. Enthousiast geworden? Bekijk dan vooral dit artikel, waarin uitgelegd wordt hoe je op eenvoudige wijze thuis aan de slag kunt!

Bron: Buitenruiters
Foto: Wendy Koekoek / TREC Noord