Vernieuwing ruiterroutes Zuid-Holland van start

0
379
ruiterpaden
Archieffoto ruiterpad.

Zuid-Holland is de regio met de meeste paardensporters in Nederland. Maar liefst 21.993 Zuid-Hollandse ruiters hebben zich aangesloten bij de KNHS.

Dit zijn niet enkel wedstrijdsporters, veel van de leden maken ook graag een buitenrit. Daarom werkt Hippisch Platform Zuid-Holland (bestaande uit KNHS, KWPN en FNRS) samen met de provincie en Staatsbosbeheer aan een opzet van een ruiterroutenetwerk in de provincie.

Eerste verkenning

De KNHS bericht dat er nauw wordt samengewerkt met Equestrum om het ruiterroutenetwerk aan te laten sluiten bij de behoeften van de recreatieruiters. Samen met Easygis – specialisten op gebied van digitalisering van beheer, onderhoud en uitbreiden van toeristische infrastructuur – is een eerste verkenning gedaan en wordt gewerkt aan de opzet van een voorloop-routebureau.

Samenwerking

‘We maken flinke stappen met het plan. Op dit moment staan al verschillende routes in een mooi digitaal bestand’, zegt Aaf Bos, portefeuillehouder recreatiesport van de KNHS regio Zuid-Holland.

‘Alleen door nauwe samenwerking kunnen we het ruiterroutenetwerk optimaal afstemmen op de behoefte van de recreatieruiter in onze provincie. Ik roep dan ook alle ruiters en belangenbehartigers op om hun wensen aan ons kenbaar te maken en aansluiting te zoeken bij dit gezamenlijke initiatief. Alleen door een goede samenwerking kunnen we het optimale resultaat bereiken.’

Contact

Om het digitale ruiterrouteplan compleet te maken en volledig inzicht te krijgen in de wensen van alle recreatieruiters, is input nodig. Daarom worden stichtingen en verenigingen opgeroepen om contact op te nemen met het recreatieforum via recreatieforum@knhszuidholland.nl.

Bron: KNHS
Foto: Wikimedia / Dominicus Johannes Bergsma