Waar moet je aan denken als je op buitenrit gaat? *video*

0
202
Buitenrit

Hup, opzadelen en op pad! Vaak denken we niet al te lang na voordat we een lekkere buitenrit gaan maken. Echter, om het voor jezelf en je medeweggebruikers zo veilig mogelijk te maken, is het verstandig om sommige dingen in je achterhoofd te houden voor je vertrekt.

Route van je buitenrit

Wat dacht je bijvoorbeeld van je mobiele telefoon? Ontzettend handig om bij je te hebben, maar zorg er wel voor dat hij voldoende opgeladen is. Als je veel in je eentje rijdt, kan het bovendien verstandig zijn om iemand te laten weten welke route je ongeveer wilt gaan rijden en hoe lang je erover denkt te doen. Mocht je wat overkomen, dan weet men in welke richting er gezocht moet worden.

Telefoonnummers

Wat je ook nog kunt overwegen is om een kleine tag aan je zadel te maken met daarop noodnummers. Je gaat er niet vanuit, maar stel dat je paard en jij van elkaar gescheiden worden, dan kan degene die je paard vindt jou of de stal bereiken. In bijgevoegd filmpje (Engels) worden een aantal aandachtspunten voor veilig buitenrijden aangestipt. Doe er je voordeel mee!

Foto: Unsplash / Søren Astrup Jørgensen