De Mongol Derby: opgave Anne Binnendijk

0
948
Anne en haar merrie Gitana.

Gisteren konden we nog berichten dat alle Nederlandse deelnemers na dag zes nog actief meereden in de Mongol Derby. Vandaag – tijdens dag zeven – is daar verandering in gekomen.

Anne Binnendijk heeft gedurende de dag besloten om niet meer door te rijden. Aanvankelijk werd zij door de organisatie in de Adventure Category geplaatst, maar inmiddels staat haar naam tussen de namen van deelnemers die per auto naar de finish worden gebracht.

Tegenslag op Horse Station 18

De amazone, die ons vorig jaar vertelde over haar voorbereidingen, kwam gisteren net op tijd binnen op Horse Station 17. Op die manier voorkwam ze nog dat ze door de auto vooruit gereden moest worden en haar race moest beëindigen.

Vandaag zat het tegen op Horse Station 18, waar bij de veterinaire check bleek dat haar paard niet regelmatig liep. Een tijdstraf van twee uur was het gevolg. Anne is daarna nog doorgereden, maar toen duidelijk werd dat het tijdschema om op tijd te finishen in gevaar kwam, besloot ze de strijd te staken.

Op het forum Bokt.nl schrijft een vriendin van Anne dat ze haar inmiddels gesproken heeft. Anne heeft te kennen gegeven zich goed te voelen en dat ze fysiek gezien zeker door had gekund. Ook is ze blij met hoe het allemaal gegaan is en met hoever ze gekomen is.

Gezien het grote aantal uitvallers mag deze Derby met recht een uitputtingsslag genoemd worden, waarbij Anne een heel eind gekomen is. Wij van Buitenruiters zijn trots op haar, ze heeft het hartstikke goed gedaan!

Andere Nederlanders

We hebben nu nog vier Nederlandse dames en een ‘NederBrit’ in de race. Margreet is de beste Nederlandse, zij staat momenteel op een gedeelde derde plaats en zal normaliter morgen finishen.

Linda zien we terug op een gedeelde 17e plaats. Esther, Aly en Mike zijn de hekkensluiters op een gedeelde 20e plaats. Zij zullen allen vermoedelijk nog twee dagen onderweg zijn alvorens te finishen.

De 71-jarige Robert Long heeft zijn leidende positie flink verstevigd vandaag. Als er niks geks gebeurt zal hij morgen, waarschijnlijk in alle vroegte, als eerste de finishlijn passeren.

Bron: Buitenruiters / Bokt / Twitter Mongol Derby
Foto: Privébezit