Doodsbedreigingen voor Ben Talbot vanwege zweepgebruik

0
454

De Britse springruiter Ben Talbot heeft laten weten dat hij tijdelijk met de paardensport stopt. De reden hiervoor is dat hij doodsbedreigingen ontvangt als reactie op zijn manier van rijden op een wedstrijd in Duitsland deze week.

De ruiter werd uitgebeld op de viersterrenwedstrijd in Gross Viegeln vanwege zijn reactie op de weigering van zijn paard Everglade. Op beelden van het incident is te zien dat hij zijn paard meerdere tikken met de zweep geeft na de weigering, waarna de bel klinkt en hij zich bij de jury moet melden.

Onder druk

Aan Horse & Hound vertelt hij achteraf dat hij zijn manier van handelen niet wil goedpraten. ‘Het was ontzettend stom van me’, verklaart hij. ‘Ik probeer mezelf absoluut niet te verdedigen, maar mijn paard deed de afgelopen weken steeds al lastig bij waterhindernissen.

Hij legt uit dat de negenjarige KWPN’er bij de vorige wedstrijd elke dag werd uitgebeld wegens weigeringen op het water en dat hij dacht dat hij het probleem eruit getraind had. ‘Ik voelde me enorm onder druk gezet door de mensen met wie ik dit paard in gezamenlijk eigendom had. Als hij weer op het water zou stoppen, was ik bang dat ze hem bij mij weg zouden halen, wat een ramp voor mij zou zijn. En dat is exact wat er nu gebeurd is, hij staat niet meer bij mij op stal’.

Gek op mijn paarden

Talbot vertelt dat de reacties van anderen op het incident hem hebben doen besluiten een tijd met de paardensport te stoppen. ‘Ik weet niet voor hoe lang, maar dit wil ik niet meer. Wat ik deed was 100% verkeerd, maar mensen kennen het hele verhaal niet. Ik houd van deze sport en ik ben gek op mijn paarden. De mede-eigenaren van Sacramento hebben me beloofd dat hij, als hij met pensioen gaat, wat nu dus wel zal gebeuren, als mijn “huisdier” bij me mag blijven.’

Horse & Hound heeft geprobeerd in contact te komen met de mede-eigenaren van Everglade, maar zij weigerden op de situatie in te gaan.

Bron: Horse & Hound
Foto: Unsplash / Thomas Peham