[Gastblog] Een race voor het goede doel

0
315
Amanda doet dit jaar mee aan Race the Wild Coast.

Elke buitenrit is ontspanning, avontuur en gewoon simpelweg genieten met je paard. Sommige buitenruiters zijn daar echter nog wat fanatieker in. Zij rijden endurancewedstrijden, gaan op trektocht of boeken een paardrijvakantie. En dan heb je de ruiters die deelnemen aan evenementen in het buitenland waarbij geld inzamelen voor een goed doel een belangrijk onderdeel is. Ook Amanda gaat zo’n avontuur aan. Zij doet mee aan Race the Wild Coast en zet zich daarmee in voor Stichting Het Vergeten Kind. Voor Buitenruiters.nl schreef zij dit gastblog.

Droom die uitkomt

Beeld je eens in. De afstand van Groningen naar Brussel. En dan niet met de auto, maar te paard! Dit is het avontuur wat mij te wachten staat. 370 kilometers te paard, langs de ruige kustlijn van Zuid-Afrika. Een droom die uitkomt! Ik ben zo dankbaar dat ik dit kan doen. Tegelijkertijd weet ik ook dat het niet voor ieder kind in ons land zo vanzelfsprekend is om te durven dromen, laat staan om dromen waar te maken. Daarom zet ik mij met het rijden van deze race in voor Stichting Het Vergeten Kind.

Race the Wild Coast is een 370 kilometer lange paardenrace langs de kustlijn van Zuid-Afrika. Ruiters met ieder een team van vier paarden gaan de competitie aan langs de afgelegen oostkust. Een onvergeeflijk paradijs en uitdagende wildernis vormen de basis voor een race waar paard en ruiter volledig op elkaar moet vertrouwen. Navigatievaardigheden, uithoudingsvermogen horsemanship en doorzettingsvermogen zullen tot het uiterste getest worden gedurende deze race.

‘Vier paarden, wildernis, geen uitgestippelde routes
en de ruige kustlijst van Zuid-Afrika. Breng deze
elementen samen en je hebt de basis voor
één van de zwaarste paardenraces ter wereld.’

Race the Wildcoast 2020

Het startsein is gegeven. Met alleen een paard, GPS en vijf kilo bepakking zal een geselecteerd deelnemersveld van twintig internationale ruiters van start gaan om de finishlijn te bereiken. Verdeeld over twaalf etappes leidt de route paard en ruiter vanaf de start in Port Edward richting de finish in Kei Mouth. Vijf dagen lang zullen paard en ruiter heuvels beklimmen, rivieren oversteken en alle bijkomstige elementen zoals rotsen, (zout)water, zand, zon en/of regen trotseren.

Al met al is dit de ultieme uitdaging waarin verschillende passies van mij samenkomen. De wereld ontdekken, nieuwe avonturen beleven, mijn persoonlijke grenzen opzoeken en dit alles vanaf de rug van een paard!

Stichting Het Vergeten Kind

Dankbaar voor de kansen die ik gekregen heb en de mogelijkheid om deze zelf te creëren, heeft mijn opgave voor deze race mij ook laten stilstaan bij het feit dat dit niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is. Om deze reden wil ik mij, met het rijden van deze race, samen met jullie gaan inzetten voor stichting Het Vergeten Kind.

‘Samen werken aan een toekomst
waar een lach geen uitzondering meer is,
maar een recht!’

Over het algemeen behoren kinderen in Nederland tot de gelukkigste kinderen ter wereld. Maar helaas gaat dit niet op voor alle kinderen in ons land. Kinderen die opgroeien in een onveilige of instabiele thuissituatie en hierdoor getekend zijn voor hun verder leven. Het Vergeten Kind richt zich op deze kwetsbare jongeren. Het Vergeten Kind doet meer dan alleen het geven van een glimlach of tijdelijke steun. De twee belangrijkste pijlers zijn: ‘Gewoon kind zijn’ en ‘Een veilig en stabiel thuis voor ieder kind’. Met de juiste zorg en begeleiding krijgen zij een kans om hun verleden achter zich te laten en te werken aan een toekomst. Wat zou ik het ontzettend tof vinden als jij samen met mij een bijdrage wil leveren om voor de kinderen het verschil te kunnen maken. Wil je weten hoe je mijn actie kan steunen? Kijk dan hier.

Data

De race staat gepland voor 17 t/m 25 oktober dit jaar. Afhankelijk van de huidige omstandigheden wordt het evenement mogelijk naar november of misschien zelfs mei volgend jaar verplaatst. Dit zou betekenen nog even geduld hebben maar tegelijkertijd ook dat ik nog meer tijd heb om van mijn voorbereidingen te genieten en van mijn actie voor Het Vergeten Kind een succes te maken! Want uiteindelijk is het moment daar. Het moment dat ik mijn voet in stijgbeugel zet, in het zadel ga zitten en van start ga om deze 370 kilometer lange race te voltooien.

Eén ding is zeker. Ik zorg dat ik er klaar voor ben! Lijkt het je leuk om mij in mijn voorbereidingen naar dit avontuur te volgen? Volg mij dan via Facebook.

Bron: Amanda Bekema voor Buitenruiters, overname zonder schriftelijke toestemming niet toegestaan.
Foto: Privébeeld Amanda Bekema