Gele kaart voor rijden van kreupel paard tijdens WEG

0
177
Eventing
Archiefbeeld cross country.

De Noorse eventingamazone Heidi Bratlie Larsen heeft van de FEI een gele kaart gekregen vanwege het rijden op een kreupel paard tijdens de Wereldruiterspelen, zo bericht Horse & Hound.

Kreupel

De amazone werd na het nemen van hindernis 21 gestopt door de jury omdat haar 13-jarige Euforian kreupel liep. Het paard werd met behulp van een paardenambulance naar het veterinaire centrum ter plaatse gebracht voor onderzoek en behandeling. Aldaar werd vastgesteld dat hij een blessure aan de weke delen van het been had.

Heidi laat desgevraagd aan Horse & Hound weten dat ze hem echt niet met opzet pijn gedaan heeft. ‘Hij is het meest bijzondere paard dat ik ooit gehad heb’.

‘Wilde al stoppen’

Op haar Facebookpagina verklaart ze als volgt over het incident: ‘Na de laatste waterhindernis had ik het gevoel dat er iets niet klopte. Ik wilde stoppen, maar vervolgens werd ik al al gestopt door de jury. Ik ben het er absoluut mee eens dat ik gestopt werd en was dat zelf ook van plan. Dat de Wereldruiterspelen voor mij zo eindigden maakt mij weinig uit, mijn paard is het belangrijkst voor me.’ Ze voegt eraan toe dat het inmiddels weer goed met Euforian gaat.

Bron: Horse & Hound
Foto: Unsplash / Phil Hodkinson