‘Good Condition’ zichtbaar in uitslag lagere klassen endurance

0
228
Archiefbeeld endurancewedstrijd.

Eerder werd tijdens vergaderingen van het KNHS Enduranceforum al gesproken over paardenwelzijn en het uitreiken van de Best Condition prijs tijdens wedstrijden. Met deze prijs worden de fitheid en het welzijn van het paard benadrukt, wat belangrijke waarden zijn in de endurancesport.

Ook belangrijk in lagere klassen

In het nieuwe wedstrijdprogramma is een model opgenomen voor een objectieve berekening van de Best Condition prijs in de klassen drie en vier. Voor de lagere klassen was echter nog geen model beschikbaar, terwijl het enduranceforum dat wel belangrijk vindt. Daarom werd er nagedacht over een manier om ook in de lagere klassen aandacht te vragen voor het belang van een goede conditie.

‘Good Condition’ zichtbaar in uitslag

Inmiddels is de opzet die tijdens eerdere vergaderingen werd gemaakt getest. Voor de impulsklasse en de klasse I wordt in het wedstrijdprogramma een model opgenomen voor berekening van een ‘Good Condition’. Combinaties die voldoen aan de gestelde criteria worden dan – net zoals jeugdruiters – zichtbaar gemaakt op de uitslagenlijsten.

Bron: KNHS
Foto: Wikimedia / Lucie Svec