Levende legende La Biosthetique Sam met wedstrijdpensioen

0
124
Michael Jung en Sam na hun overwinning in Londen.

Michael Jung had eerder al aangekondigd dat 2018 het laatste wedstrijdjaar voor La Biosthetique Sam zou zijn. Hij hoopte zijn toppaard afscheid te laten nemen met nog één start in 2018, maar zover komt het niet. De Duitse ruiter heeft laten weten dat de inmiddels achttienjarige ruin met wedstrijdpensioen gaat, zo bericht Reiterjournal.

Alles gewonnen

Met Michael in het zadel won Sam zo ongeveer alles wat er voor een eventingpaard te winnen valt. Denk hierbij aan dubbel goud op de Olympische Spelen in Londen (2012) en individueel goud en teamzilver in Rio de Janeiro (2016). Ook op de Wereldruiterspelen (2010), het Europees Kampioenschap (2011, team en individueel), Badminton (2016) en Burghley (2015) werd er gewonnen.

Hoefblessure

Het was Michaels bedoeling om dit jaar met Sam naar Aken te gaan, maar een hoefblessure gooide roet in het eten. Deze problemen zijn nog steeds niet opgelost, waardoor Sam nu ook is afgemeld voor het CCI4* in Pau, wat zijn laatste optreden had moeten zijn.

‘Sam doet het goed’, verklaart Michael. ‘Hij is fit en wordt iedere dag gereden. Echter, de problemen met zijn hoeven hebben meer tijd gekost dan we dachten. Daardoor hebben we een achterstand in de training en is een viersterrenwedstrijd nu geen optie.’

Bron: Reiterjournal / Buitenruiters
Foto: Wikimedia / Ian Patterson