Marijke Visser is Nederlands kampioen endurance

0
399
endurance
Archiefbeeld endurancewedstrijd.

Marijke Visser schreef gisteren met Castlebar Gameboy het NK Endurance over 160 kilometer op haar naam. Dit kampioenschap is onderdeel van het Dutch Endurance Festival dat deze dagen rond het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo verreden wordt.

Samen over de finish

De 26-jarige amazone geldt al jaren als een van de meest succesvolle endurance-amazones van ons land. In 2014 leverde ze een unieke prestatie door zilver te winnen op het wereldkampioenschap, waarna in 2015 ook een zilveren medaille op het Europees kampioenschap volgde.

Gisteren reed ze gelijk op met Leonie Schoonderwoert en haar Meneer Prince. Hand in hand kwamen ze over de finish, waarmee ze beiden een gemiddelde snelheid van 17,726 kilometer per uur gerealiseerd hebben. Het goud was vervolgens voor Marijke, het zilver voor Leonie. Brons volgde voor Nant Baten, die met Shv Silver Nahlu 15,909 kilometer per uur reed.

Internationale wedstrijd

Het NK was onderdeel van een internationale wedstrijd. In die strijd ging de overwinning naar de Française Josephine Thomas, zij reed gemiddeld 20,392 kilometer per uur. In het klassement van deze internationale wedstrijd eindigden de dames die de medailles in de nationale titelstrijd verdeelden op de vijfde, zesde en achtste plaats.

Bekijk hier de uitslag van de internationale wedstrijd.

Vandaag de junioren

Gisteren streden de senioren om de titel Nederlands kampioen over 160 kilometer, op dit moment is de titelstrijd bij de junioren al in volle gang. Zij rijden 120 kilometer.

Bron: KNHS / Buitenruiters
Foto: Wikimedia / Haras Nationaux