Mongol Derby: De Nederlandse deelnemers

0
833
Archieffoto Mongoolse paarden.

Op 7 augustus is het zover: de start van de Mongol Derby. In de aanloop naar deze extreme paardenrace hebben wij al meermaals over de Derby bericht. Wat jullie echter wellicht nog niet weten is dat er maar liefst zes Nederlanders deelnemen.

Nog nooit stonden er zoveel van onze landgenoten tegelijk aan de start, het belooft dus hartstikke spannend te worden. In dit artikel stellen we de deelnemers kort voor, zodat je weet op wie je moet letten als je de Derby volgt.

Margreet Voermans

Margreet (43) begon al met paardrijden toen ze pas vier jaar oud was. In de jaren voor ze ging studeren reed ze zowel dressuur- als springwedstrijden. Toen ze acht jaar geleden naar Colombia verhuisde, begon ze polo te spelen. In de aanloop naar de Derby verblijft ze in Nederland en traint ze endurancepaarden in voorbereiding op het Mongoolse avontuur.

Aly van der Meulen

Aly (27) heeft de afgelopen jaren de wereld rondgereisd en tijdens haar reizen met paarden gewerkt. Ze begeleidde buitenritten in onder andere Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en IJsland. Ze heeft haar eigen reisbureau waarmee ze paardenvakanties aanbiedt, die ze uiteraard ook zelf uitprobeert. ‘De Derby lijkt mij de ultieme uitdaging voor iemand die gek is op buitenrijden en het ontdekken van andere culturen’, verklaart ze.

Linda van Gorkum

Linda (29) heeft zich eerder al aan Buitenruiters voorgesteld. Ze vertelt altijd al gek te zijn geweest op paarden en is altijd op zoek naar nieuwe avonturen. Met haar deelname aan de Mongol Derby hoopt ze haar comfort zone te verruimen.

Esther Leenen

Esther (38) is een echte avonturier die als rugzaktoerist alle continenten al bezocht heeft. Ook zij zat al jong in het zadel en reed dressuur- en springwedstrijden in haar tienerjaren.

In 1998 maakte ze de overstap naar endurance en organiseert inmiddels ook een aantal meerdaagse endurance evenementen. Zij ziet haar deelname aan de Derby als een persoonlijke uitdaging en kijkt ernaar uit om mensen te ontmoeten voor wie de moderne technologie nog niet de grootste prioriteit heeft.

Anne Binnendijk

Ook Anne (27) stelde zich al aan ons voor. Zij hoopt dat haar deelname aan de Derby haar een groot avontuur brengt en wil haar grenzen ermee opzoeken. Ze rijdt voor het goede doel Assistance Dogs Worldwide omdat zij zelf ook een hulphond heeft. Hij mag helaas niet mee naar Mongolië.

Michael Field

Michael (55) komt oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk, maar woont in Nederland. Hij is zijn hele leven al heel sportief bezig. Zo was hij in zijn jeugd een fanatiek veldloper en speelde hij ook nog rugby in Engeland, Frankrijk en Duitsland.

Toen hij stopte als rugbyspeler, begon hij weer met paardrijden. Hij heeft in vele jachten meegereden en rijdt tegenwoordig dressuur-, spring- en eventingwedstrijden met zijn paard. De Derby ziet hij als een uitdaging die hij nu moet aangaan, voor hij te oud is.

Wil je ook ‘kennismaken’ met de andere deelnemers? Lees hun voorstelrondje dan hier.

Bron: Horse Canada
Foto: Wikimedia / Marcin Konsek