Mongol Derby: ‘Volledig vertrouwen op paard en intuïtie’

0
601
Archieffoto van Mongoolse paarden en hun ruiters.

Over twee weken is het alweer zover, tijd voor de Mongol Derby van 2019. Eerder vertelden Anne en Linda al aan Buitenruiters over hun voorbereiden op deze ‘tocht der tochten’. Zij zijn echter niet de enige Nederlandse deelnemers die op 4 augustus van start gaan. Ook Esther Leenen uit Someren is een van de veertig deelnemers aan dit avontuur.

Vertrouwen op paard en intuïtie

Aan het Eindhovens Dagblad vertelt de achtendertigjarige amazone niks van een standaard strandvakantie te moeten hebben. ‘Het mooiste gevoel is dat je in de ochtend nog niet weet waar je ’s avonds slaapt’, legt ze uit. ‘Het is volledig vertrouwen op je paard en op je eigen intuïtie en uiteraard moet je ook nog het nodige geluk hebben’.

Eerder uitgeloot

Esther wil al langere tijd meedoen aan de Mongol Derby, maar daar is ze niet de enige in. Elk jaar melden zich honderden ruiters en amazones aan, waarna er na selectie maar veertig overblijven. Eerdere jaren werd de amazone uitgeloot, maar dit jaar is ze erbij.

Sinds oktober vorig jaar weet ze dat ze mee mag doen en sinds die tijd staat haar leven volledig in het teken van de Derby. Op 30 juli stapt ze het vliegtuig in, waarna zij en de andere deelnemers nog wat training en uitleg krijgen. Op 4 augustus is het dan zover: ieder voor zich over de Mongoolse steppe.

Lees hier het volledige interview met Esther.

Bron: ED / Buitenruiters
Foto: Wikimedia / Marcin Consek