Reglementswijziging endurance per maart 2019

0
178
endurance
Archiefbeeld endurancewedstrijd.

Per 1 maart 2019 is het nieuwe KNHS-wedstrijdreglement voor endurance van kracht. Ten opzichte van het reglement van 2018 is er slechts één wijziging doorgevoerd, zo bericht de KNHS.

Hoofdwedstrijddierenarts

De wijziging in het reglement heeft betrekking op de functies van ‘hoofdwedstrijddierenarts’ en ‘wedstrijddierenarts’ tijdens een endurancewedstrijd. Vanaf 1 maart 2019 wordt hierin een splitsing gemaakt.

De hoofdwedstrijddierenarts staat als hoofdwedstrijddierenarts geregistreerd op de officiallijst van de KNHS. Deze persoon heeft de leiding over de gehele veterinaire keuring en wordt hierin bijgestaan door één of meer collega’s en veterinaire assistenten.

Op iedere 40 deelnemers moet een wedstrijddierenarts aanwezig zijn, met een minimum van twee wedstrijddierenartsen per wedstrijd. Een van deze personen is de hoofdwedstrijddierenarts.

Reglement

Het disciplinereglement moet je altijd in samenhang lezen en toepassen met het algemeen wedstrijdreglement. Als het disciplinereglement afwijkt van het algemeen wedstrijdreglement, dan gaat het disciplinereglement voor. Bieden de reglementen helemaal geen uitkomst? Dan moet worden gehandeld in de geest van de sport, waarbij fairplay en welzijn van mens en dier altijd voorop moeten staan.

Bekijk hier het disciplinereglement voor de endurance vanaf maart 2019.

Bron: KNHS
Foto: Wikimedia / Haras Nationaux