Voormalig viersterrenpaard van Pippa Funnell overleden tijdens cross country

0
242

Eventingpaard Second Supreme is overleden. De ruin, die voorheen door Pippa Funnell op viersterrenniveau werd uitgebracht en nu werd gereden door de 22-jarige Britse amazone Chuffy Clarke, zakte gisteren in elkaar tijdens de cross country van de Equi-Trek Bramham Horse Trials.

De organisatie van het evenement laat weten dat de 16-jarige bruine ruin na hindernis 24 struikelde, in elkaar zakte en overleed. De doodsoorzaak is nog niet bekend, maar men vermoedt dat het een natuurlijke dood betreft. Zijn amazone bleef ongedeerd.

Carrière

Second Supreme startte zijn eventingcarrière met de Tsjechische ruiter Jaroslav Hatla. Vanaf 2013 werd hij door Pippa Funnell uitgebracht en in september dat jaar was de combinatie goed voor de overwinning op het CIC3* in Ballindenisk. Het daaropvolgende seizoen resulteerde in een dertiende plaats op het CCI3* in Bramham en een vierde plaats op het CCI3* in Blenheim. Vanaf 2015 werd de hij op viersterrenniveau uitgebracht, met als beste resultaat een 23e plaats in Badminton.

Nations Cup debuut

In 2017 nam Chuffy Clarke – dochter van de eigenaren van Second Supreme – de teugels over van Funnell. De twee beleefden een succesvol eerste seizoen samen en afgelopen maand maakte Clarke met de ruin haar Nations Cup debuut. Hierbij waren ze de beste Britse combinatie met twee foutloze rondes en slechts 1.2 tijdfouten in de cross country. Ook gisteren leken ze op weg naar een foutloze ronde, tot Second Supreme in elkaar zakte.

Bron: Horse & Hound
Foto: Unsplash / Asmund Gimre