WEG 2018: Eventingteam weet niet te stunten

0
375
Merel Blom en Rumour Has It N.O.P. tijdens de Indoor Cross Country van Genève.

Het Nederlandse eventingteam is gisteren als tiende geëindigd op de Wereldruiterspelen in Tryon. Na goede prestaties in zowel de dressuur als de cross, kon het team van bondscoach Bettina Hoy in het springen deze lijn niet vasthouden. Met een knappe zestiende plaats in het individuele klassement, voldeed Merel Blom wel aan de verwachtingen dit WK, zo bericht de KNHS.

Springfouten

Voor aanvang van het springen stond het team op de negende plaats en er zat meer in als er goed gesprongen werd. Helaas lukte het in het springen niet en kwamen alle combinaties met twee of meer springfouten uit de baan.

Alleen Merel Blom slaagde er in de schade te beperken tot één springfout, wat haar een knappe zestiende plaats opleverde. Een herhaling van het brons van vier jaar geleden was misschien niet realistisch, maar dit resultaat was wel minder dan gehoopt.

Klassement

Uiteindelijk was het Groot-Brittannië dat er met de gouden plak in de teamwedstrijd vandoor ging, gevolgd door Ierland en Frankrijk. In het Individuele klassement kwam Rosalind Carter als winnares uit de bus de Ier Padraig McCarthy pakte het zilver en het brons was voor de Duitse Ingrid Klimke.

Terugreis

Vanwege het aangekondigde noodweer werd het springen niet zoals gebruikelijk de dag na de cross verreden, maar een dag later (op maandag in dit geval). Bij de eventing was dit wel mogelijk, dit in tegenstelling tot bij de dressuur, omdat de Europese eventingpaarden pas vandaag weer huiswaarts gaan.

Interviews met de ruiters zien? Klik dan hier.

Bron: KNHS