Politie plaatst rectificatie na onterechte melding slechte verzorging

0
174
Stockfoto van shetlanders.

De politie van Buren heeft de eigenaresse van een kudde pony’s in Zoelen op Facebook ten onrechte beschuldigd van slechte verzorging van haar dieren. Volgens de politie stond een aantal pony’s en veulens in een weiland zonder drinkwater in de brandende zon. De eigenaresse van de dieren was verontwaardigd, aangezien het volgens haar niet waar was, zo bericht Omroep Gelderland.

Boetekleed

De politie trok maandag het boetekleed aan en berichtte op Facebook: ‘Vanmiddag samen met de eigenaresse van de paarden in de weide geweest waar deze paarden lopen. In de weide op twee plaatsen langs de sloot een drinkplaats geconstateerd, goed bereikbaar voor de paarden en voldoende schoon water.’

De politie voegt eraan toe dat het niet de bedoeling is geweest om onjuiste informatie te verspreiden. Ze heeft excuses aan de eigenaresse aangeboden.

Erg geschrokken

Dat neemt niet weg dat eigenaresse Francis Vermaas nog steeds ziek is van de hele situatie, zo vertelt zij aan Omroep Gelderland. ‘Ik heb er niet van kunnen slapen. We zijn heel zorgvuldig met het bijhouden van onze weides en zorgen goed voor onze paarden’, legt ze uit.

Ze is erg geschrokken van het bericht, ook van de negatieve reacties eronder, die soms zelfs afkomstig waren van bekenden. ‘Ik vind het erg slecht van de politie, dat heb ik ook gezegd. Uiteindelijk kon er maar net een “sorry” vanaf’, zo legt zij uit.

RECTIFICATIE : ZIE REACTIE POLITIE BURENVanmiddag samen met de eigenaresse van de paarden in de weide geweest waar…

Posted by Politie Buren on Sunday, July 8, 2018

Bron: Omroep Gelderland
Foto: Wikimedia Commons / Dirk Ingo Franke