Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vraagt input van ruiters

0
363
Archiefbeeld buitenrit.

Op de Utrechtse Heuvelrug is het heerlijk paardrijden. Om de paden zo mooi te houden zodat we er met z’n allen van kunnen blijven genieten, is er echter wel onderhoud nodig. Dat is de reden dat het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (NPUH) een enquête online heeft gezet voor de gebruikers van de ruiterpaden.

Beeld krijgen

Met deze enquête hoopt de NPUH een helder beeld te krijgen van het gebruik van de paden op de gehele Utrechtse Heuvelrug, van het Goois Natuurreservaat tot de bossen bij Rhenen. Op de website van de NPUH valt te lezen dat er gezocht moet worden naar een manier om al deze paden te onderhouden.

Onderhoud

De NPUH laat weten dat terreineigenaren de intentie hebben om hun paden toegankelijk te laten voor ruiters en menners. Echter, ze zijn daarbij wel op zoek naar een systeem waarbij de gebruikers ook een bijdrage leveren aan het onderhoud van de paden. Dit zodat de paden veilig gebruikt kunnen worden.

In sommige gebieden is er al het een en ander geregeld met betrekking tot het onderhoud van de paden, maar nog niet overal. Steeds meer terreineigenaren (waaronder Staatsbosbeheer, Utrechts Landschap en particuliere landgoederen) geven inmiddels aan dat zonder deze bijdrage in onderhoud paden op den duur afgesloten moeten worden. Door middel van de enquête hoopt NPUH inzicht te krijgen in het gebruik van de paden, zodat er een passend plan gemaakt kan worden.

Vul hier de enquête in.

Bron: Paardenpaden Utrechtse Heuvelrug
Foto: Wendy Koekoek voor Buitenruiters